Paine scotiana

de RuxyRux in Piine, 19 Dec 2010 | 5701 vizualizari

 

Este una dintre cele mai grozave paini pe care le-am facut vreodata...aceleasi ingrediente de la painicutele baps dar cu alt mod de preparare...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • un plic drojdie uscata( 7 gr) sau drojdie proaspata 25 gr
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • o lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 gr unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine scotiana:

Cernem faina si-n mijlocul ei punem drojdia si presaram zaharul. Punem sarea intr-un colt.

Intr-un ibric incalzim usor laptele si apa apoi adaugam untul cubulete sa se topeasca( atentie, nu fierbinte).

Turnam peste faina si framantam un aluat bun, nu foarte moale, daca se mai cere mai adaugam o lingura doua de faina, cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Cu grija mutam aluatul pe o tava de copt pe hartie pergament, dam forma painii asa cum o dorim si mai lasam la crescut , acoperit, pana isi dubleaza volumul . Cand a crescut destul, ungem usor cu lapte, nu avem voie sa o apasam, si nici sa mai umblam la ea si apoi o presaram cu faina, incingem cuptorul la 220 grade si punem painica la copt pentru 20-25 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine scotiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]