Palarioare cu mere

de Bucataras in Prajituri, 1 Mai 2009 | 8984 vizualizari

 

Descrierea Alinei: palarioare dulci cu mere, din aluat fraged.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 240 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 3 mere
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palarioare cu mere:

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit.

Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de diametru aproximativ 10 cm. Se pun cate 2 lingurite de mere in mijlocul unei forme si se acopera cu alta forma. Se preseaza bine si se apasa marginile cu o furculita.

Se decupeaza apoi diferite forme de flori, se modeleaza fundite, panglici … fiecare dupa imaginatie si ustensile :) Eu am avut o forma micuta de floare, am delimitat petalele cu o scobitoare si am asezat in mijloc un cubulet de rahat.

Se aseaza palarioarele in tava pe hartie de copt, se ung cu oul batut la care s-a adaugat o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20-25 de minute, in functie de cuptor, pana se rumenesc.

Din cantitatea asta de aluat ies 8 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palarioare cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac