Palmieri cu scorţişoară şi cocos

de madi_marin in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 5532 vizualizari

 

Sunt cel mai simplu şi delicios desert! Mi-a plăcut reţeta Jamilei Cuisine,pe care am gasit-o pe site-ul Bucataras.ro. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foitaj (Linco)
  • zahăr brun
  • nucă de cocos
  • scorţişoară praf
  • 1 pliculeţ zahăr cu vanilie Bourbon Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri cu scorţişoară şi cocos:

Aluatul de foitaj congelat se lasă la temperatura camerei ca să se decongeleze lent.

Pe masă se presară zahăr brun, fulgi de nucă de cocos, praf de scorţişoară şi jumătate de pliculeţ de zahăr cu vanilie Bourbon. Se aşează aluatul deasupra şi se presează bine , apoi se repetă procedeul cu zahărul şi celelalte ingrediente şi deasupra aluatului, după care se întinde puţin  cu sucitorul.

Se rulează strâns din două capete, astfel vom avea doua rulouri de aceeaşi dimensiune care se întâlnesc la mijoc. Se taie felii de aceeaşi dimensiune din ruloul mare, apoi bucăţile se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la foc iute pe o parte , până se rumenesc frumos, după care se întorc să se aurească şi pe cealaltă parte.

Se lasă la răcit.

Devin puţin lipicioşi şi cocanţi! Delicioşi!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu scorţişoară şi cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

ULTIMELE COMENTARII

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patratele dulci cu scortisoara