Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii

de alldaycooking in Dulciuri, 12 Apr 2012 | 6017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana dulce
  • 5 linguri de lapte
  • 3 linguri fructoza
  • Extract de vanilie
  • 2 gr agar agar
  • Jeleu de zmeura
  • 30 gr zmeura (congelata)
  • 1 lingurita fructoza
  • 5 lingurite apa
  • Un varf de lingurita agar agar
  • Sos fructul pasiunii
  • 2 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura de vin alb
  • 1 lingurita fructoza
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii:

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura cu fructoza. In 5 lingurite de apa am hidratat un varf de lingurita agar agar pe care l-am adaugat la sosul de zmeura cand acesta a inceput sa fiarba. Am lasat aprox. 30 de secunde pe foc. In 3 forme mici de tarta am distribuit jeleul de zmeura. Am lasat sa se raceasca.

Pentru panacotta am pus la fiert smantana cu fructoza si ½ lingurita extract de vanilie. In 5 linguri de lapte am dizolvat 2 gr agar agar. Cand smantana a inceput sa fiarba am adaugat agar agarul dizolvat si am luat de pe foc. Am turnat peste jeleu de zmeura panacotta.

Pentru sosul de fructul pasiunii am pus la fiert semintele si pulpa fructelor impreuna cu 1 lingura de vin si 1 lingurita de fructoza. Cand a inceput sa fiarba am amestecat continuu timp de aprox 1 minut, apoi am luat de pe foc.

Dupa aprox. 1 ora panacotta putea fi scoasa din forme. Am rasturnat pe cate o farfurie fiecare panacotta. Am adaugat sosul de fructul pasiunii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta