Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste.
Amestecam faina cu praful de copt si laptele cu iaurtul.
Punem o lingura din amestecul de iaurt iar apoi una de faina. Mixam in continuare.
Continuam pana incorporam tot iartul si faina. Va rezulta un aluat mai gros decat cel obisnuit de clatite.
Ungem o tigaie cu putin ulei si punem cu polonicul aluat in tigaie. Cand incep sa apara basicute pe suprafata clatiei intorcem pe partea cealalta cu o spatula.
Prajim si pe partea cealalta apoi scoatem clatita pe farfurie. Procedam la fel pana gatam de copt toate clatitele.
Pentru caramel:
Punem zaharul la caramelizat intr-o cratita. Cand a capatat o culoare aurie adaugam untul si amestecam energic. Adaugam apoi frisca si amestecam.
Dam de pe foc si lasam sa se racesca.
Servim clatitele calde cu sos caramel.