Pandispan cu branza, visine si bezea

de madi_marin in Prajituri, 16 Oct 2010 | 11577 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pandispan :

  • 2 oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 200 g branza telemea rasa
  • 200 g visine fara samburi
  • coaja rasa de portocala

Bezea :

  • 4 albusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu branza, visine si bezea:

Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, laptele, praful de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala, branza rasa marunt si faina. Se mixeaza bine. Se unge o tava 17 /22 cm cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se repartizeaza deasupra visinele. Se coace cam 25 minute la foc micut.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie.

Cand prajitura e gata coapta ( se face tesrul scobitorii), se intinde deasupra spuma de albus si se mai da tava la cuptor  pentru 10 - 15 minute.

Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu branza, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine