Pandispan cu caise

de Brindusa in Prajituri, 30 Iun 2013 | 10740 vizualizari

 

Caisele sunt la mare cautare vara asta, Daca ati facut dulceata sau gem de caise si nu mai aveti ce face cu ele, ia sa le punem noi intr-o prajitura. Cea mai simpla si rapida ar fi pandispanul cu caise. Acesta e un pandispan clasic, fara praf de copt, pe care am invatat sa-l fac in adolescenta

 

INGREDIENTE

  • pentru tava de 40 cm x 40 cm
  • 7 oua, separate
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri zahar pudra vanilat facut in casa
  • 500 g caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu caise:

Tava se unge cu unt. Cuptorul se incalzeste la 180 C (tare)

Galbenusurile se amesteca putin cu uleiul

Albusurile se mixeaza spuma. se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. in aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase, se adauga galbenusurile in albusuri. apoi se amesteca in acelasi mod faina, in doua transe.

Toarna coca in tava si niveleaz-o cu un cutit. deasupra pune jumatati de caise. 

Coace pandispanul 15- 20 de minute la 180 C (sau pana ce trece testul scobitorii). scoate-l din cuptor si presara-l cu zahar vanilat pudra. taie pandispanul cu caise cand s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Merisor", cu stafide