Pandispan cu glazura de cacao

de OanaBd in Prajituri, 4 Iul 2014 | 4436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 cana de zahar
  • 10 lg ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 cana faina
  • 4 plicuri zahar vanilat sau 1 fiola de vanilie
  • 1 praf de sare

Glazura

  • 1 cana zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 5-6 linguri apa
  • unt (foarte putin)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu glazura de cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se bat spuma cu telul pana devine tare, treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se amesteca cu ulei dupa care se adauga faina treptat cernuta pentru a nu face cocoloase si praful de copt.

La sfarsit se amesteca cele doua compozitii in care punem si zaharul vanilat sau fiola de vanilie.Se amesteca usor pana devine galbuie.

Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu  hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30- 40 minute.Primele 15 minute nu se deschide cuptorul.

Glazura

Se amesteca cacaoa si zaharul intr-o craticioara sau ibric dupa care adaugam apa, untul si punem la fiert pana ce zaharul se topeste.

Cand pandispanul este gata se scoate din cuptor lasam circa 10-15 minute si punem glazura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

05.07.2014, 20:05

Bine ai venit!

OanaBd 1

16.07.2014, 20:58

Multumesc !

abstract01 1

01.06.2020, 22:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu lamaie si glazura