Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 4755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua- 6 buc
  • zahar- 200 gr
  • faina- 200 gr
  • ulei- 4 linguri
  • praf de copt- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • migdale- 100 gr
  • stafide- 100 gr
  • crema de whisky- 2 linguri
  • esenta de rom- o lingura
  • Glazura:
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • smantana pentru frisca- 50 ml
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata:

  • Spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky

  • Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea. Adaugati apoi zaharul si mixati pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.

  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, pana se ingroasa, apoi rasturnati-le peste bezea. Amestecati usor cu spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua.

  • Amestecati faina cu praful de copt si cu migdalele macinate marunt si puneti putin cate putin peste amestecul de bezea, amestecand usor de fiecare data.

  • La final adaugati stafidele cu tot cu siropul de rom si ciocolata taiata marunt.

  • Tapetati cu ulei si faina o tava patrata sau tava de chec si rasturnati compozitia

  • Coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute si faceti testul scobitorii.

  • Dupa ce s-a copt, lasati pandispanul la racit in tava si pregatiti glazura amestecand ciocolata rupta bucati si smantana fierbinte.

  • Turnati glazura peste pandispan si feliati dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine