Pandispan cu visine

de Goos in Prajituri, 15 Iun 2013 | 10269 vizualizari

 

Este foarte pufos .Puteti folosi si alte fructe in combinatie cu stafide.Daca respectati reteta si modul de preparare imposibil sa dati gres.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar (cana de 200 ml)
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 6 linguri ulei
  • esenta de rom, vanilie sau ce va place
  • 6 linguri apa
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de portocala sau lamaie ,dupa plac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Se bat albusurile cu zaharul cu mixerul pana la consistenta mai tare, se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga incet uleiul si apa, pe rand. Se baga coaja rasa de la portocala sau lamaie. Se incorporeaza faina incet si usor cu o lingura de lemn.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul format in tava, se pun deasupra visinele fara samburi si scurse bine (se pot tine visinele de pe seara pana dimineata cu zahar, se va scurge mai multa zeama si nu va fi cleios aluatul) Visinile scurse bine le tavalim prin faina alba si le asezam frumos pe blat. Se introduce in cuptor prealabil incins si se lasa 40-45 minute la foc mic sau moderat. Dupa 40 minute faceti  testul cu scobitoarea si daca mai trebuie mai lasati 5 minute. Se scoate cand este gata si se pune la racit, dupa care cu o strecuratoare pudram cu zahar.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Tava pe care am folosit-o avea dimensiunile:40/30/5

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de vanilie