Pandispan marmorat cu visine

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Iun 2014 | 7838 vizualizari

 

O prajitura rapida, racoritoare, care se pregateste repejor, si care poate fi facuta de oricine.
Daca nu va plac visinele sau nu aveti le puteti inlocui cu ce vreti.
Puteti folosi fructe congelate sau proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
  • visine congelate
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan marmorat cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Oprim 4 linguri din aceasta compozitie, in care vom pune cacaoa iar restul il turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Vom pune si compozitia maro ( cea in care am pus cacao ) deasupra si cu ajutorul unei fruculite o imprastiem cu miscari circulare, prin toata tava. Peste punem visinele ( fara sambure, bineinteles ) si dam la cuptorul preincalzit app. 30 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca, dupa care se taie dupa prferinte.

Se poate pudra cu zahar . Pofta buna!  

Am folosit tava de la cuptor. Eu din aceasta compozitie am mai facut si un chec, initial trebuia sa fie mai inalta :D



Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan marmorat cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

12.06.2014, 21:20

Ce bunatateee

Irina 1

07.08.2014, 17:48

astea sunt printre deserturile mele preferate! usor de facut, racoroase, poti sa le faci cu tot felul de fructe, cat e vara de lunga!

Rahela Velicu 1

28.06.2021, 18:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun