Panna Cotta cu ciocolata si rom

de madi_marin in Dulciuri, 3 Aug 2011 | 8687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 pliculet gelatina Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu ciocolata si rom:

Se pun la foc mic laptele, frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si zaharul. Se amesteca continuu pana ce ciocolata s+a dizolvat complet.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana devine lichida. Se toarna in compozitia pregatita anterior impreuna cu esenta de rom. Se amesteca bine, apoi se toarna in formele dorite.

Se lasa la rece pana a doua zi cand se poate servi ca atare, cu frisca, cu sos de ciocolata etc.

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie un pliculet de nes si gustul va fi mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ziua mea