Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Ian 2016 | 3312 vizualizari

 

Aveam niste fraguti rataciti si niste smantana care trebuia executata si am executat, ca ce sunt eu in fata mea....

 

INGREDIENTE

  • Panna cotta
  • 250 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 130 ml lapte
  • 120 g zahar farin
  • 5 foi de gelatina
  • Jeleu de fragi
  • 100 g fragi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita amidon
  • 1 foaie gelatina
  • Krant
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • Sos de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate:

Mai intai pregatim jeleul , punem intr-o craticioara, fragii,zaharul,apa si lasam sa fiarba in 2-3 clocote apoi adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam foaia de gelatina hidratata in apa rece si stoarsa bine, omogenizam. Jeleul obtinut in impartim in 4 pahare, eu am folosit doua mici gen cupa si doua inalte, paharele inalte le-am asezat inclinate ca jeleul sa se inchege inclinat, pentru efect. Lasam sa se raceasca bine apoi ne apucam de panna cotta.

Panna cotta: Laptele cu zaharul le punem sa fiarba, 2-3 clocote, separat punem foile de gelatina la hidratat in apa rece. Dupa ce laptele a fiert, tragem craticioara de pe foc si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam smantana dulce, asezam din nou pe foc si amestecam bine pana se omogenizeaza, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem deoparte, stoargem bine foile de gelatina si le incorporam in amestecul de lapte cu smantana. Apoi turnam peste jeleul din pahare.

Cat timp stau la rece paharele pregatim krantul. caramelizam 2 linguri de zahar, adaugam nuca macinata, omogenizam si o rasturnam pe un fund uns cu putin ulei, aplatizam bine si lasam sa se raceasca. Apoi maruntim cu un cutit.

 Scoatem paharele de la rece si presaram deasupra krantul maruntit si apoi ornam cu sos de ciocolata

 

TIPS-URI

1

am folosit un plic cu 6 foi de gelatina echivalentul a 10 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza