Panna cotta si panna cotzeii

de DIANA B in Dulciuri, 28 Oct 2011 | 4103 vizualizari

 

Trebuie sa postez azi ceva ... doar este un moment de varf - INTERVIU BUCATARAS . asa ca m-am gandit la ceva simplu si de facut , dar si de tastat .

 

INGREDIENTE

  • 900 g smantana dulce sau frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri fructoza sau 120 g zahar
  • esenta de vanilie sau 2 zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri gelatina
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta si panna cotzeii:

Incepem cu hidratarea gelatinei in 100 ml lapte.

Intr-un vas dam la foc mic smantana si laptele (300 ml) si din momentul fierberii, tinem la fiert 1-2 minute, cand adaugam si fructoza/zaharul, esenta/zaharul vanilat si praful de sare (ptr gust , stiti voi ... sarea in bucate). Oprim focul, lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care adaugam si gelatina hidratata si amestecam pana la topirea acesteia.

Pregatim formele pentru panna cotta, le ungem cu putin ulei, pentru evitarea problemelor la rasturnarea pentru servire. Se dau formele la rece, dupa care se poate servi dulcele in compania unui sirop, gem/dulceata sau sos de ciocolata. Eu am folosit de toaaate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta si panna cotzeii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu capsune