Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n in Dulciuri, 24 Apr 2024 | 3044 vizualizari

 

Cui nu ii plac papanasii? Pufosi, dulci, garnisiti cu smantana si dulceata buna de casa, cuceresc orice pofticios.
Dintre retetete traditional romanesti, papanasii cu dulceata sunt apreciati si pe meleaguri straine. 
Pentru reteta de Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza de vaci, oua, zahar, faina, praf de copt, smantana si dulceata pentru servit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:
  • 200 gr branza de vaci
  • 1 ou de gaina
  • 200 - 220 gr faina de grau
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pasta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 30 gr zahar (eu am folosit sirop de agave)
  • 400 gr smantana grasa, fermentata
  • dulceata la alegere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:

Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa de vanilie. Amestecati bine, bine, pana se uniformizeaza compozitia. Daca doriti mai dulci, suplimentati zaharul.

Se adauga faina cernuta cu praful de copt, se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Nu framantati excesiv. Pudrati aluatul cu faina. Nu mai adaugati faina, chiar daca vi se pare lipicios, ne dorim sa iasa pufosi si sa se simta gustul de branza, nu cel de faina.

Aluatul se intinde pe un blat infainat, se decupeaza discuri. Din fiecare disc, se decupeaza mijlocul cu un capacel. Eu i-am facut mai micuti ca sa iasa mai multi :)))

Se lasa pe blat aproximativ 15 minute, apoi se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei.

Se lasa putin la temperat, apoi se garnisesc cu smantana (o puteti indulci daca vreti) si dulceata la alegere.

Eu am folosit dulceata de afine de padure, un deliciu.

Poti incerca si reteta de Papanasi din gris, Papanasi cu dulceata de capsuni sau varianta de Papanasi muntenesti.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

nu folositi branza de vaci foarte uscata.

2

amestecati bine sa se preseze bine branza, altfel la prajit papanasii nu vor iesi fini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

laura_n 1

25.04.2024, 20:03

Nimic nu rezista pe a doua zi la mine ) Multumesc!

Rocsi 1

27.04.2024, 19:33

Cui nu ii plac papanasii, mi-i poate da mie! Ii ador, este una din placerile mele, dar ii ocolesc si mananc rar, ca na!

RODIMUR 1

30.04.2024, 16:06

Arată excelent...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti