Papricas de iepure

de muffin_lover in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2013 | 6769 vizualizari

 

Reteta asta, in forma sa originala se prepara cu carne de iepure, dar puteti folosi cu succes si carne de pasare, doar sa nu fie piept fiindca e prea fibros.

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe potrivite
  • 1,5 kg carne de iepure cu tot cu os, transata
  • 4-5 linguri de ulei
  • 800 ml smantana grasa (20-24% grasime)
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de iepure:

Curatati si tocati ceapa iar apoi puneti-o la calit in ulei cu un praf de sare, la foc mic, pana devine sticloasa. Adaugati carnea de iepure si rumeniti-o pe toate partile. Cand carnea este rumenita adaugati boiaua si piperul si prajiti cateva secunde.

Stingeti apoi cu apa fierbinte cat sa acopere carnea si lasati la fiert pana ce carnea va fi patrunsa si frageda. Pentru a adauga smantana trebuie intai sa uniformizati temperaturile. Astfel, adaugati cate putina apa de la carne peste smantana si omogenizati pana smantana e destul de calda. Acum puteti sa o adaugati peste carne.

Lasati smantana sa dea un clocot si potriviti de sare si de piper. Serviti papricasul cald cu multa paine proaspata pentru sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paprikas de pui cu cartofi intregi