Parfe cu afine si gem de capsuni

de gaby_duceag in Dulciuri, 6 Apr 2011 | 14943 vizualizari

 

Anul asta cred ca ma voi juca combinand toate aromele verii, in cupe reci, racoritoare.
Inghetatele astea cu frisca (parfe-urile), imi plac atat de mult tocmai pentru faptul ca nu trebuie scoase din congelator si reamestecate de n ori si totusi nu au pic de aschii de gheata.
Ieri am facut amestecul frisca, gem de capsuni, afine, lamaie si ciocolata, inspirata fiind de Ala Oancea .
Uite ce-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 430 gr frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr gem capsuni (puteti pune capsuni, nu gem)
  • o manuta de afine (50 grame)
  • o jumatate de lamaie
  • zahar pudra doar daca mai doriti(frisca , ciocolata si gemul sunt destul de dulci)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe cu afine si gem de capsuni:

Mixati bine frisca.
Ciocolata alba o topiti pe baie de abur impreuna cu 30 gr frisca lichida.
O lasati sa se raceasca bine.
Stoarceti lamaia.
Intr-un vas amestecati frisca, gemul, afinele, ciocolata topita acum deja racita si zeama de lamaie.
Omogenizati si turnati intr-o caserola.
Bagati la congelator.
Lasati cel putin 12 ore apoi scoateti, rasturnati pe o farfurie- eu l-am pus intr-o caserola si-am miscat usor peretii si s-a desprins repede.(daca ati pus intr-un vas nemaleabil il introduceti cateva secunde in apa calda apoi rasturnati)

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu afine si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu piscoturi si fructe de padure