Parisiene cu branza si marar

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2016 | 9284 vizualizari

 

Bune de pachetel la scoala ori la servici ;)

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar brun
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 300 ml apa calduta
  • cca 450-500 gr. faina alba
  • 3 linguri seminte de mac
  • 50 gr. fulgi de ovaz
  • 2-3 linguri ulei de masline

Umplutura:

  • 250 gr. branza proaspata de vaci
  • 2 albusuri
  • 200 gr. telemea veche de oaie
  • 1 legatura marar verde

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri de la oua de casa
  • seminte de susan negru
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parisiene cu branza si marar:

diluam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, apoi fulgii de ovaz si semintele de mac. Amestecam.

Inorporam faina iar la final,pentru ca aluatul sa se dezlipeasca de maini picuram putin ulei de masline.

Lasam aluatul astfel obtinut la dospit in loc ferit de curenti pentru o ora, pana isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura amestecand branza proaspata de vaci cu telemeaua veche de oaie, data pe razatoarea fina.

Incorporam cele doua albusuri in compozitie, apoi adaugam mararul verde si amestecam bine.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 9 bile aproximativ egale.

Fiecare bila de aluat se intinde pa masa de lucru infainata, decupam jumatate din aluat in fasii, vezi foto, iar pe cealalta jumatate asezam umplutura de branza

Adunam capetele si rulam parisienele strans, apoi le aszam in tava tapetata cu folie de teflon sau hartie de copt, lasand destul loc intre ele pentru ca vor creste destul de mult in cuptor pana se coc.

Ungem parisienele cu galbenus batut, presaram seminte de susan negru si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.

Vom obtine niste parisiene aramii, tare apetisante si gustoase.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parisiene cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

16.05.2016, 08:48

Eu vreau fără mărar!

Rocsi 1

16.05.2016, 20:58

Cat de frumoase ti-au iesit!

dantes 1

05.06.2016, 06:37

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu telemea de oaie