Pariziene cu nutella

de JustLoveCookin in Dulciuri, 18 Noi 2010 | 16301 vizualizari

 

Aceste pariziene raman extraordinar de pufoase chiar si doua zile dupa,daca mai ramane vreo una si sunt perfecte alaturi de un ceai sau o cafea pentru a ne potoli foamea cand nu avem mult timp la dizpozitie.Sa le facem !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • 2 oua (din care unul pentru uns)
  • putina sare eu am folosit nutella insa ii puteti umple cu absolut orice crema,marmelada,etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nutella:

Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.  Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.  Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 8 parti egale.  Intindem fiecare biluta intr-un oval pe care il “taiem imaginar” in 2. Una din parti o franjuram cu un cutit sau cu un pizza cutter.  Punem umplutura pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.  Le  lasam in tava la crescut inca 30 minute,  apoi le ungem cu ou,le presaram cu mac si le coacem la 180 grade cuptor preincalzit, pentru 25 minute.

Daca mai raman,conservati-le intr-o punga de plastic.Repet,sunt arat de pufoaaasee…

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nutella si crema cu frisca