Parjoale

de radu_popovici in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2011 | 6371 vizualizari

 

Reteta prezentata de Radu Popovici in emisiunea Retetele lui Radu din cadrul matinalului Cafeaua de dimineata de la Kanal D. www.bucataras.ro este partener media al emisiunii!

 

INGREDIENTE

  • 200 g iaurt gros
    10-12 frunze proaspete de menta, sau busuioc, tocate grosier
    2 linguri de patrunjel proaspat, tocat grosier
    2 catei de usturoi, tocati
    2 lingurite de suc de lamaie
    200 g faina
    2 lingurite de seminte de chimen
    1 lingurita de seminte de fenicul
    1/2 lingurita de boia iute
    1 lingurita de sare
    1/2 ceapa rosie mica, tocata foarte fin
    2 oua
    150 ml bere blonda
    450 g piept de pui, dezosat, fara piele
    ulei de orez, pentru prajit
    feliute de lamaie, pentru servit
    salata verde, pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale:

Aceste parjoale se fac usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri.

Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga restul de iaurt, sare si piper si se mai proceseaza scurt. Se pune sosul deoparte, ca aromele sa infuzeze.

Se pune in blender carnea si se proceseaza pana ce se obtine o pasta.
 
Se prajesc uscat, fara ulei, timp de 30-40 de secunde, semintele de chimen si fenicul si se piseaza.
 
Se combina faina cu macinatura de chimen si fenicul, boia, sare si piper. Se amesteca intr-un castron separat ceapa cu oua si bere si se bat impreuna. Se toarna mixtura de bere in cea de faina si apoi se combina cu carnea tocata, pana se obtine o mixtura omogena.
 
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca (strat de 2-3 cm), la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, se adauga cate o lingura de mixtura de carne si se aplatizeaza usor. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie mototolite si se servesc apoi fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si o salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Lau 1

30.04.2011, 15:18

Rocsi 1

30.04.2011, 18:30

ceva nou

mamaieelena 1

02.05.2011, 09:28

buneee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prepelite cu struguri si coniac