Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 14 Dec 2013 | 23979 vizualizari

 

Simple si gustoase, pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • verdeata ( patrunjel, marar )
  • 200 g pesmet
  • 70 g margarina
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post:

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja.

Dupa ce au fiert, se lasa sa  se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza, eu i-am dat prin masina de tocat, la fel am procedat si cu ceapa, usturoiul si verdeata.

Se pun celelalte ingrediente si se omogenizeaza compozitia.

Trebuie sa iasa o compozitie lipicioasa.

Se formeaza bilute cu mana umeda.

Se pun in uleiul incins bine ( uleiul nu trebuie sa fie doar pe fundul tigaii, ci ele sa fie acoperite in totatlitate ).

Se intorc usor pe ambele parti.

Se scot pe un servetel pentru a absorbii surplusl de ulei.

Se servesc atat calde cat si reci ( eu una le prefer reci, insa sunt persoane care le mananca doar calde )alaturi de un sos sau o salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu salata de ardei copti