Parjoale din file de salau

de violeta30 in Peste, 30 Dec 2019 | 2372 vizualizari

 

Un aperitiv ușor și bun pentru orice masă atât festivă, cât și de zi cu zi.

Bună de adăugat în categoria Bunătăți pentru Crăciun.

 

INGREDIENTE

  • 1 șalău de 500 gr de file de șalău
  • 1 cartof dat prin răzătoare și scurs bine
  • 2 cepe călite în unt/ulei
  • 2 morcovi mai mici sau unul mare răzuit și stors bine
  • 1 ou
  • Usturoi (mujdei) după gust
  • Condimente pentru chiftele de la Galeo
  • Mărar
  • Sare/delikat
  • Pesmet pentru tăvălit pârjoalele
  • Ulei pentru prăjit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale din file de salau:

Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa, morcovul, cartoful, oul, sarea/delikatul, condimentele, mărarul, usturoiul) din care rezultă un amestec bine legat. Luăm cu lingura din compoziție și formăm biluțe sau bastonașe și le dăm prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe șervețele absorbante și se servesc atât calde, cât și reci.
Merită încercate pentru că sunt gustoase și ușoare.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice file de pește

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din file de salau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]