Pârjoale moldoveneşti

de ionix in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2010 | 10546 vizualizari

 

văzute în curtea mătuşei Viorica şi am executat la Bucureşti...

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc mai grăsuţă
  • 400 g pulpă de mânzat
  • un cartof
  • o ceapă
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • două ouă
  • făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale moldoveneşti:

Carnea de porc şi de mânzat se dau pe maşina de tocat şi se amestecă bine. Cartoful se dă pe răzătoare, pe ochiurile mici, şi se scurge bine de apă. Ceapa se dă pe răzătoare, tot pe ochiurile mici, şi se scurge de apă. Usturoiul se pisează mărunt.

Amestecam bine următoarele: carnea, ceapa, cartoful, usturoiul, ouăle, sarea şi piperul.

Modelăm chiftelele şi le tăvălim prin făină, le bătătorim bine. Se prăjesc în ulei bine încins iar apoi se pun la scurs pe nişte şerveţele.

Se servesc atât calde cât şi reci.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

puteţi adăuga şi verdeţuri... eu am făcut cum le-a făcut mătuşa mea :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti cu branzica si ou