Pasca cu branza

de gospodinadecriza in Prajituri, 7 Apr 2010 | 10048 vizualizari

 

Este un alt fel de pasca, de fapt o reteta de cheese-cake, dar care inlocuieste cu mult succes pasca traditionala.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg branza vaci, bine scursa
  • 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!)
  • 5 linguri smantana
  • 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
  • 150 g stafide aurii 
  • Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
  • 200 g zaha
  •  4 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • Pentru decor:
  • migdale intregi si taiate
  • fistic taiat
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.


Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.


Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.
Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixam, iar apoi adaugam stafidele scurse.

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.

Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se trage inelul formei si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.

Sursa: o revista Click, 2009

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza de vaci