Pasca cu branza dulce

de poa in Dulciuri, 12 Apr 2015 | 7088 vizualizari

 

O reteta de Pasca usor de facut si foarte buna la gust!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 grame de faina
  • 60 ml lapte la temperatura camerei
  • 200 grame margarina la temperatura camerei
  • 200 grame zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura
  • 1 kg branza dulce
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • zahar dupa gust
  • 2-3 linguri de gris
  • stafide
  • Un galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Intr-un bol se pun faina, galbenusurile, drojdia, zaharul, laptele, margarina si coaja de lamaie si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la loc caldut aproximativ o ora sa creasca.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se intinde aluatul astfel incat foaia sa aiba 1/2 cm grosime. Se unge o tava cu unt, apoi se pune aluatul in tava (marginile tavii sa fie acoperite cu aluat). Daca ramane aluat peste margini, acesta se taie urmand ca din el sa se faca impletituri, floricele, frunze pentru ornat.

Intr-un alt bol se amesteca bine cu o lingura de lemn branza, oualele, zaharul, zaharul vanilinat, stafidele si grisul. Se toarna in tava, se orneaza, se unge aluatul cu galbenus si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ o ora.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava rotunda de copt de tort, de 22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare