Pasca cu branza dulce si stafide

de dakris in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 5705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pt tava cu diamentrul 26 cm)
  • 500 g faina
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • esenta de rom (2 linguri)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie si de la 1/2 portocala
  • 1 praf sare
  • 25g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 500 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta rom
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • 150g stafide
  • 3 linguri smantana grasa
  • 2 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Aluatul se face ca la cozonac. Se lasa la dospit si cand si-a dublat volumul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, astfel:

1/3 din aluat se intinde in foaie rotunda si se aseaza pe fundul tavii. Din aluatul ramas se face fac 2 sau 3  suluri subtiri, care se impletesc si se aseaza pe marginea tavii, si o cruce sau orice  altceva in mijloc. Se mai lasa la dospit 30 min in tava, apoi se varsa umplutura formata din branza sfaramata si scursa bine si amestecata cu restul ingredientelor. Daca se opteaza pt decorarea in mijloc, aluatul modelat dupa preferinta se aseaza peste compozitia cu branza.

Se unge cu ou si se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora.

TIPS-URI

1

Cand este fierbinte, se poate unge cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza de vaci si stafide