Pasca fara aluat

de Steffy in Prajituri, 9 Iun 2013 | 23826 vizualizari

 

Multumesc Jamila Cuisine pentru aceasta reteta delicioasa.
Toata familia a fost incantata de Paste, de gustul desavarsit al acestui dulce cu branza.
Pentru reteta video accesati:
http://www.bucataras.ro/retete/pasca-fara-aluat-reteta-video-43965.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza dulce, grasa, de vaca
  • 6 oua mari de tara
  • 400 g smantana
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 200 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • zahar farin pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul si pliculetele de zahar vanilinat si batem bine totul cu un tel.

Adaugam branza maruntita si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin.

Amestecam bine, adaugam smantana si la sfarsit, stafidele. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la foc mic pentru 60 de minute ( cuptorul a fost incins inainte).

Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte, o scoatem din tava si ii facem o cruce din zaharul farin, cu ajutorul unui sablon. E delicioasa!

TIPS-URI

1

Dati stafidele prin faina inainte de a le pune in compozitie pentru a nu se lasa pe fundul tavii, cum am patit eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza si smantana