Pasca fara aluat

de Toamna07 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 17005 vizualizari

 

Pe un pliant al unui supermarket am gasit aceasta reteta usoara,un preparat cu adevarat minunat. Pe internet apare si sub denumirea de pasca fara aluat,dar ea este la origine un cheesecake german. Preparata pe baza retetei traditionale germane,crema fina de branza cu smantana aromata face din aceasta prajitura un deliciu pentru sarbatorile pascale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o forma de tort diametrul 26 cm: (eu am avut forma de 28 cm)
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 200 g unt 65% grasime
  • 7 oua
  • 150 g stafide
  • 250 g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 40 g faina
  • 80 g gris de grau
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Lamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama. Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie. Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa. Se separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un castron mare, se pune branza amestecata cu stafidele si cu zeama de lamaie.O amestecam cu untul moale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si vaniliile si le adaugam la amestec sa se uniformizeaze. Faina, grisul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza peste branza. Albusurile se bat pana cand se intaresc si se incorporeaza in restul preparatului amestecand usor cu o paleta. Presaram coaja de lamaie.

Aluatul astfel format se pune pe hartie de copt intr-o tava rotunda, unsa. Se lasa apoi la copt in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute. 

A mea s-a cam bronzat ,dar puteti s-o acoperiti cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute, pentru ca partea de deasupra sa nu se arda. Prajitura se mai ţine in cuptorul oprit inca 10 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.

Inainte de a servi, lasati pasca sa se raceasca putin in forma,apoi presarati zahar pudra si transferati-o pe un platou festiv.

Este o bunatate de prajitura,la mine nu a rezistat prea mult! :))  Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake la cupe, cu capsuni, oreo