Pasca napoletana

de Poliana in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 9982 vizualizari

 

Pasca nu lipseste niciodata de pe masa de Paste, fie ea traditionala...fie ea fara aluat, in aluat de tarta, sau luata de pe alte meleaguri. Cu siguranta nu va lipsi nici saptamana viitoare, dar pana ma hotarasc cum va fi ea, am sa va arat o pasca napoletana, ce am exersat-o zilele trecute. Are ca baza un aluat bun de tarta, o umplutura aromata si merge perfect langa un pahar de vin dulce ;)

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 200 gr faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana grasa

Umplutura

  • 700 gr crema de branza
  • 150 ml lapte
  • 6 lingurite gris
  • 120 gr miere
  • 100 gr fructe confiate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca napoletana:

Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece pentru jumatate de ora.
Trecem repedela umplutura. Punem laptele pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam bine cu telul. Lasam pe foc pana se ingroasa apoi dam deoparte. Adaugam mierea, apoi ouale pe rand si amestecam bine si repede. Lasam la racit.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Ungem tava cu putin ulei atat pe fund cat si pe laterale.
Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie rotunda, groasa de aproximativ 0.3mm. Punem foaia in tava si aranjam bine si pe laterale.
In crema de gris si oua adaugam crema de branza, smantana, fructele confiate (am folosit cantalup) si mixam usor pana la omogenizare. Punem esenta de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam din nou.
Turnam crema de branza in tava peste aluat si dam la cuptor pentru aproximativ o ora. O lasam sa se raceasca complet, apoi o putem portiona dupa preferinta.
Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Indiene