Pasca poloneza

de Mihaela_G in Prajituri, 25 Aug 2013 | 6818 vizualizari

 

Desi am cont pe acest site de ceva timp nu am indraznit sa postez nicio reteta. In seara asta mi-am facut curaj si sper sa va placa aceasta reteta de pasca poloneza. Am mancat prima data la o verisoara aceasta pasca si mi-a placut mult(reteta tot de la ea o am).
P.S. Scuzati calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul. Prima data cand am facut aceasta reteta nu aveam aparat foto.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/2 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 100 gr margarina
  • esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 1 ou
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura gris
  • esenta vanilie
  • Glazura:
  • 150gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa clocotita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Blat:

Se bate oul cu zaharul  apoi se adauga treptata margarina , faina, esenta , cacaua si praful de copt stins cu lamaie(otet). Se obtine o compozitie ca smantana.

Crema:

Intr-un vas se mixeaza branza cu ouale apoi adaugam treptat zaharul ,grisul si esenta.

Glazura(se pregateste in timp ce pascuta este in cuptor):

Intr-un ibric se pune uleiul,apa, zaharul si cacaua si se fierb un pic.

Se unge o tava cu pereti detasabili(eu am folosit cea pentru blatul de tort) cu margarina, se toarna un pic de ulei. Se toarna 3/4 din compozitia pentru blat. Peste aceasta adaugam crema si restul de compozitie. Se baga in cuptor la foc potrivit 50-60 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Se toarna glazura la 5-7 minute de la scoaterea pascutei din cuptor.

TIPS-URI

1

Branza pentru crema trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie rece altfel crema se va lasa in jos iar blatul se va ridica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (23)

laura_n 1

26.08.2013, 15:51

bun venit si bravoo pt ca ti-ai facut curaj

Cris2711 1

26.08.2013, 16:21

ma bucur ca ai postat reteta ,Mihaela,la cat mai multe

mirela0911 1

27.08.2013, 11:17

bine ai venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]