Anul acesta am copt in fiecare week-end cate o pasca; mi-a placut in mod deosebit aceasta, Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao. E prima oara cand o fac, si cu siguranta, nu ultima :) Reteta e de pe blogul Irinei.
Cum se prepara Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao
Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt.
Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam.
Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda (a mea are 24 cm diametru). Turnam 3/4 din aluat, incercand sa distribuim putina compozitie si pe margini.
Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.
Pregatim repejor si branza, cat sta aluatul la copt timp de 12 minute.
Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, cu ajutorul mixerului. Adaugam apoi faina si stafidele. Mixam, omogenizam.
Turnam apoi amestecul cu branza peste aluatul copt.
Turnam peste branza restul de aluat, nivelam frumos si introducem forma in cuptor, pentru inca 35 de minute.
Cand e gata scoatem forma din cuptor, scoatem pasca cu grija (e bine sa folositi o forma de copt cu pereti detasabili) si o lasam la racit pe un gratar; hartia o indepartam dupa ce pasca s-a racit complet.
Cand pasca e rece, turnam deasupra glazura. Glazura e superba si se prepara astfel: intr-un ibric punem toate ingredientele, punem ibricul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza toate.
Decoram dupa imaginatie.
Recomandam si pasca traditionala, pasca fara aluat sau pasca aromata.