Pasca traditionala

de ianculubita in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 4567 vizualizari

 

Foarte multe retete de pasca au aparut dar parerea mea e ca nu ar trebui sa se numeasca Pasca,ci simplu prajitura cu branza.
Oare de ce ne ferim de traditii???!!!!

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac ramas de la cozonaci
  • 500 g branza proaspata de vaci bine scursa
  • 5 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala:

Intr-o forma de tort sau chiar o cratita, unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, punem o bucata de aluat si o aplatizam cu palmele, formand astfel blatul. In jurul blatului facem un sul din aluat, pe mijloc rasturnam amestecul de branza cu oua, arome, un praf de sare si stafide. Deasupra peste branza facem traditionala cruce tot din aluat, ungem cu galbenus aluatul de pe margine si crucea, apoi dam la cuptor la foc mic 40-50 minute.

Lasam sa se raceasca in tava apoi dam cu cutitul usor de jur imprejur si o rasturnam.

TIPS-URI

1

la pasca traditionala nu se pune zahar pentru ca branza se subtiaza, apoi dulceata-si ia de la aluatul de cozonac si de la stafide

2

de asemenea, tot in pasca traditionala se punea pe vremuri si orez fiert amestecat cu branza(foarte buna era)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diana_k 1

25.04.2013, 09:52

si dupa mine Pasca trebuie sa fie Pasca, facuta odata pe an, traditional fara cacao, ciocolata si alte chestii
Lulu reteta ta e foarte buna

adry88 1

25.04.2013, 10:52

bun bun

ianculubita 1

25.04.2013, 15:17

multumesc pentru aprecieri!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si gem de prune