Pasta de hering

de Bunica in Peste, 4 Dec 2011 | 9398 vizualizari

 

Va asigur ca nu gasiti in comert asa ceva.Mai aveam in congelator 13 pesti baby hering si ma tot gandeam ce sa fac cu ei.Si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 13 buc. peste baby hering
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 1 varf de lincurita cu piper
  • 1 foaie de dafin 
  • 50 ml. ulei
  • 5 catei de usturoi 
  • 200-250 ml. vin alb ( mai acrut pe care nu-l mai bei)
  • putin rozmarin( dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de hering:

      Pestele se lasa la dezghetat.

      Se taie capul si se scot intestinele.

      Se spala bine si se aseaza intr-o cratita de 2-3 l.

     Uleiul, vinul, sarea, piperul , foaia de dafin, usturoiul se pun peste peste.

     Se pune cratita pe foc pana da in clocot. Apoi se lasa focul mic si se fierbe inca  1h20min.-1h30min.In tot acest timp cratita este acoperita cu capacul.

     Zeama nu o aruncati ca va trebuie.

     Dupa ce s-a racit se pune pestele intr-un vas si se mixeaza. Pentru a se omogeniza bine , turnam si zeama ramasa .pentru a fi maiusor tartinabila.

    Eu am pus toata pasta intr-un borcan si....in frigider cu el pentru a fi mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de hering" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Teo 1

06.12.2011, 20:08

Bunica, mi-a placut! astazi ne-a tratat Nina cu asa aperitiv! pacat ca,in jurul mesei am ramas asa putini!

mirela0911 1

06.12.2011, 23:12

trebuie sa fie tare bun

Bunica 1

07.12.2011, 20:56

Mena s-a terminat , dar pentru tine fac alta proaspata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor