Pasta de ton, de post

de RODIMUR in Peste, 21 Noi 2017 | 15863 vizualizari

 

Îmi place pasta de pește, în special cea de ton, pentru gustul său aparte și pentru culoare. Dacă alți pești îi pot transforma de proaspeți, în pastă, pentru ton trebuie să apelez la cel din conservă. Dar mă consolez cu gândul că în asta e și un avantaj, totuși: se face mai repede....
Este o rețetă simplă, foarte ușor de făcut și rapidă. Această pastă de ton are puține ingrediente și condimente, pentru a permite sesizarea gustului natural al peștelui.
Pasta de ton este mult mai bună, dacă este preparată cu unt, în perioadele când nu este post.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 -250 grame de ton întreg, din conservă
  • 150 grame de margarină
  • 1 ceapă medie
  • 1 praf de sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ton, de post:

Se scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare.

După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot.

Se curăță o ceapă medie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, după care se taie foarte fin.

Se adaugă ceapa tocată în tonul mărunțit, margarina, praful de sare și zeama de lămâie. Se omogenizeză compoziția și se pune într-un vas.

Se decorează cu felii de ceapă și de lămâie.

Se poate consuma imediat, sau mai târziu. În acest ultim caz, acoperiți vasul cu pasta de ton și depuneți-l în frigider. 

TIPS-URI

1

Dacă doriți ca pasta să fie foarte fină, mărunțiți tonul cu mixerul.

2

Pasta de ton este mult mai bună cu unt, dar aceasta este o rețetă de post.

3

După gust, puteți suplimenta cantitățile de ceapă, sare și lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RODIMUR 1

22.11.2017, 13:12

E bun, Ksenya și e și pentru tine o feliuță...!

dantes 1

25.11.2017, 17:26

Buna!

RODIMUR 1

25.11.2017, 18:51

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste spada sau emperador in sos verde