Pasta "pateu" de linte rosie

de Catalina L in Mancaruri de post, 7 Dec 2015 | 9909 vizualizari

 

Va propun o reteta de post (si nu numai....), delicioasa, plina de vitamine  si consistenta.
Lintea rosie este tipul de linte care fierbe cel mai rapid
M-am "indragostit" de aceasta leguma dupa ce am facut supa de lintea rosie - reteta aici.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de linte rosie organica
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 eșalotă
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta "pateu" de linte rosie:

Curatam ceapa esalota si morcovul . 

Spalati bine lintea rosie. 

O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele.

Va fierbe timp de 20 -25 minute. 

Scurgeti. 

Mixati toate ingredientele .

Adaugati uleiul și usturoiul tocat, amestecati sau mixati bine.

Verificați de sare si piper. Decorati cu boia de ardei....cu esalota in sos vinaigrette

Se serveste de preferinta rece cu biscuiti aperitiv, cu cruditati, cu castraveti murati, cu crutoane de pâine prăjită, pe felii de pâine proaspătă , în sandwich-uri ... 

 

TIPS-URI

1

lintea rosie trebuie spalata bine in mai multe ape

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta "pateu" de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]