Paste alla napoletana

de Angelina_Elena in Paste, 13 Iun 2013 | 5207 vizualizari

 

By Bucataras! Simplu de facut, dar foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (de preferat fettuccine, dar eu nu am avut)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa rosie medie
  • 5 catei de usturoi
  • 1 conserva mica de rosii in bulion
  • 2 frunze de busuioc proaspat
  • 1 varf cutit oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla napoletana:

Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim.

Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul.

Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt.

Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi. Adaugam si sucul de rosii din conserva si lasam sosul sa scada la foc mic.

Punem intr-o oala apa la fiert pentru paste, si adaugam in ea putin ulei si sare.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam 8-10 minute, sa fie al dente.

Peste sos punem 2-3 linguri din apa in care s-au fiert pastele, condimentam cu sare, piper si oregano si lasam sa scada putin sosul.

Inainte de a amesteca sosul cu pastele scoatem cateii de usturoi.

Pastele fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi le adaugam peste sos, amestecam, mai lasam 1-2 minute apoi oprim focul si dam de-o parte.

Adaugam busuioc proaspat, tocat fin, apoi servim!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folosim paste fara ou, obtinem un preparat de post foarte gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla napoletana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Sim0na 1

14.06.2013, 11:23

De-ar fi dupa mine as papa paste cel putin odata pe saptamana.. Da` ce ma fac cu ardeleanu meu?!

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 12:18

Simo

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 12:18

Corina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]