Paste colorate

de Julie in Paste, 31 Ian 2011 | 6364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Paste:
  • 1 ou,
  • 4-5 linguri piure de spanac,
  • sare,
  • faină
  • Sos:    
  • 3-4 căței de usturoi,
  • 5-6 linguri sos de roșii, 
  • 1 dovlecel mai mic,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste colorate:

Piure de spanac: 

Se fiebe spanacul, se scurge bine de apă apoi se pasează cu blenderul.

Aluatul colorat pt. paste se obține amestecând oul cu pireul de spanac, sare și făină cât cuprinde. Se frământă bine și se intinde in foaie foarte subțire .Se decupează apoi formele de patrațele ( sau orice alte forme). Se pune apă cu sare la fiert si când aceasta dă in clocot se introduc pastele și se lasă să fiarbă pană când devin al dente- adică se inmoaie și pot fi mestecate.

Sosul: Intr-o tigaie se călește usturoiul tăiat feliuțe  în 2-3 linguri ulei, se adaugă dovlecelul curațat de coajă și tăiat in cuburi mici. Se lasă pană se inmoaie și se adaugă sosul de roșii. Se condimentează dupa gust cu sare, piper, busuioc, cimbru. Se strecoară pastele și se adaugă peste sosul obținut.  Se amestecă bine toate ingredientele si se oprește focul.

Pastele colorate cu spanac, se servesc calde cu parmezan ras deasupra. Delicios!  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos bolognese