Paste colorate

de Julie in Paste, 31 Ian 2011 | 6406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Paste:
  • 1 ou,
  • 4-5 linguri piure de spanac,
  • sare,
  • faină
  • Sos:    
  • 3-4 căței de usturoi,
  • 5-6 linguri sos de roșii, 
  • 1 dovlecel mai mic,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste colorate:

Piure de spanac: 

Se fiebe spanacul, se scurge bine de apă apoi se pasează cu blenderul.

Aluatul colorat pt. paste se obține amestecând oul cu pireul de spanac, sare și făină cât cuprinde. Se frământă bine și se intinde in foaie foarte subțire .Se decupează apoi formele de patrațele ( sau orice alte forme). Se pune apă cu sare la fiert si când aceasta dă in clocot se introduc pastele și se lasă să fiarbă pană când devin al dente- adică se inmoaie și pot fi mestecate.

Sosul: Intr-o tigaie se călește usturoiul tăiat feliuțe  în 2-3 linguri ulei, se adaugă dovlecelul curațat de coajă și tăiat in cuburi mici. Se lasă pană se inmoaie și se adaugă sosul de roșii. Se condimentează dupa gust cu sare, piper, busuioc, cimbru. Se strecoară pastele și se adaugă peste sosul obținut.  Se amestecă bine toate ingredientele si se oprește focul.

Pastele colorate cu spanac, se servesc calde cu parmezan ras deasupra. Delicios!  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu ciuperci în sos de smîntînă