Pentru ca ne pregatim de postul Pastelui, saptamana asta ami putem sa mancan lactate si oua. Asa am ajuns la reteta asta delicioasa!
Se pun la fiert 2l de apa cu sare. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se lasa la fiert dupa indicatii de pe pachet. Cand timpul de fierbere s-a scurs se iau de pe foc si se rastoarna intr-o strecuratoare. Se pun apoi sub jet de apa si la lasam la sa se scurga apa bine.
Intre timp intr-un castron mai mare radem branza pe razatoarea mare, adaugam 3 oua si smantana si amestecam bine toate ingredientele, adaugam si pastele scurse si racite. Amestecam usor si pastele in compozitia de branza cu samantana.
Ungem cu unt din belsug un vas de Yena, punem pastele amestecate cu baranza si smantana. Batem usor oul ramas si il turnam deasupra si adaugam si untul ramas taiat cuburi. Punem vasul in cuptorul incins la 170 de grade pana cand se rumeneste usor deasupra.
Pofta buna!