Paste cu champignon

de - Andreea - in Paste, 28 Aug 2015 | 3913 vizualizari

 

Rapid. Bun. Satios.

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste
  • 200 g ciuperci tip champignon
  • 100 g porumb dulce
  • 100 g pancetta
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu champignon:

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele. Le fierbem pentru 11 minute (sau in functie de tipul de pasta folosit, conform indicatiilor de pe ambalaj). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. Cand pasta a fiert, scurgem bine apa. 

Intre timp curatam ciupercile de pielita si le taiem mai intai in doua apoi le feliem, iar piciorusul ciupercilor il feliem rondele. 

Intr-o tigaie punem putin ulei si cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat. Lasam astfel cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului. 

Punem pancetta taiata bastonase (dupa plac o puteti taia si cuburi) si lasam la calit la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi ciupercile, presaram sare si dam la foc iute pana ce apa ciupercilor s-a evaporat. Pentru un gust mai intens adaugati putin vin alb. Amestecam usor. 

La final, punem porumbul dulce bine scurs de lichidul de conservare si amestecam. Lasam astfel pentru alte 3-4 minute la foc iute amestecand continuu. 

Inainte de a amesteca ciupercile cu pastele , inlaturati usturoiul. 

Punem pastele in tigaia cu ciuperci, amestecam bine si potrivim de sare si piper . 

Se servesc calde, presarate, dupa plac, cu parmezan . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu champignon" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu ricotta si spanac