Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

de oanapl in Penne, 6 Mai 2017 | 13361 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am pregatit-o dupa o reteta luata de la Rocsi. Multumesc pentru reteta! :*

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste (eu am folosit penne)
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 150 g mozzarella Delaco
  • 30 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul bechamel:
  • 350 ml lapte
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella:

Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele.
Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca.
Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert si, cand da in clocot apa, dai drumul pastelor. Le lasi sa fiarba 8 minute, apoi le iei de pe foc si le pui intr-o sita sa se scurga de apa.

Sosul bechamel:
Pui o cratita pe foc, topesti untul si adaugi faina. Amesteci bine cele doua, apoi torni laptele caldut. Cu un tel, amesteci continuu pana se desface faina si lasi sa fiarba pana sosul devine grosut. Adaugi sare, piper si oregano uscat. 
Tragi sosul de pe foc si incorporezi ciupercile. Adaugi mozzarella taiata cubulete, si pastele fierte si bine scurse si le amesteci bine.
Ungi cu unt un vas termorezistent si torni compozitia. Introduci vasul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 10-15 minute, il scoti si presari cascavalul ras, apoi il introduci din nou in cuptor, pana cand se topeste. Scoti vasul din cuptor si servesti pastele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]