Paste cu sos de busuioc si iaurt

de Ela68 in Paste, 20 Iun 2013 | 8769 vizualizari

 

O varianta rapida de manare sunt aceste paste. Putem folosi paste proaspete facute in casa, sau daca nu, cele cumparate. Sosul se pregateste la robot, deci nu ne ramane decat se le amestecam si sa le servim imediat. Este de fapt un sos pesto, la care am adauga putin iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste ( reteta de paste proaspete aici )
  • 1 legatura mare de busuioc, sau doua daca sunt mici
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri muguri de pin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 150 gr iaurt
  • sare
  • 50 gr parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de busuioc si iaurt:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet, sau, daca folosim paste proaspete, 4-5 minute. Le mai gustati din cand in cand si opriti focul cand vi se par facute. Apoi le strecuram si nu le dam cu apa rece, preparam sosul si-l turnam peste paste cat inca sunt fiebinti, astfel sosul adera mult mai repede la paste.

Pentru sos, turnam in blender toate ingredientele, mai putin parmezanul  si pulsam de cateva ori pana se omogenizeaza.

Il amestecam cu pastele si servim cu parmezan deasupra. Sunt preferatele mele !

TIPS-URI

1

ingredientele pot varia ca si cantitate, unii poate prefera mai mult parmezan, sau altii, mai mult usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de busuioc si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si carnati