Paste cu sos de capsune si susan

de _Alina_ in Paste, 25 Iun 2014 | 3577 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti, sunt fan paste. Sunt ideale pentru momentele in care ne dorim un desert rapid.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (scoici)
  • 2 l apa
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt ulei
  • 20 g seminte susan
  • Sos:
  • 250 g capsune (spalate si curatate de codite)
  • 60 g zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de capsune si susan:

1. Pentru sos pune 200 g capsune impreuna cu zaharul si cu zeama de lamaie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic pentru 5-7 min. Baga-le apoi intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Pune piureul inapoi in cratita si lasa la foc mic 1 minut. Adauga apoi restul de capsune taiate in 2 sau in 4 (depinde de marime), amesteca si lasa deoparte.

2. Pune pastele la fiert in apa clocotita pentru 7 min impreuna cu o lgt zahar. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Pune lingurita de ulei peste ele si amesteca-le usor.

3. Incinge bine de tot o tigaie neaderenta, opreste focul, pune susanul in ea si amesteca usor.

4. Presara 1/2 din cantitatea de susan prajit peste paste, pune-le pe un platou, adauga sosul de capsune si restul de susan.

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

daca nu va place susanul puteti folosi migdale macinate mac sau nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de capsune si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rotolo di ricotta e spinaci