Paste cu sos de rosii si ton

de Corinuta in Paste, 28 Aug 2010 | 8514 vizualizari

 

Dupa reteta lui Jamie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 2 conserve de ton
  • 5 rosii mari coapte
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 ardei iuti
  • 1-2 lamai
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • sare,piper macinat
  • parmezan razuit
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si ton:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se rup frunzele de busuioc si se toaca tulpinile. Se spala si se toaca ardeii iuti. Se oparesc putin rosiile, se decojesc si se toaca cubulete. Se desfac conservele si se scurg de ulei. Daca tonul e intreg, se faramiteaza.

Se incalzesc 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, se pun la calit ceapa, ardeii iuti, scortisoara si tulpinile de busuioc tocate. Se prajesc aprox. 5 minute pana cand ceapa se inmoaie, apoi se adauga rosiile si sucul de la rosii, tonul si un praf de sare. Se fierb aprox. 20 de minute, se gusta si se condimenteaza daca este nevoie.

Intre timp se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform cu instructiunile de pe ambalaj. Se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul de rosii si ton, frunzele de busuioc rupte bucati mai mari, zeama si sucul de lamaie si parmezanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]