Paste cu ton

de Aliii in Ton, 6 Iul 2013 | 5224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 l apa
  • sare
  • 170 g ton in sare ( din conserva)
  • 1 ceapa verde mica
  • 300-400 g paste
  • unt pentru uns forma
  • 200 g branza proaspata
  • 125 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 2 linguri ardei gras rosu tocat marunt
  • piper negru
  • 50 g cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Se incinge cuptorul la 190C.Se da apa in clocot intr-o oala si se sareaza.Intre timp,se scurge tonul si se zdrobeste usor.Se curata ceapa verde,se spala si se toaca.Se dau pastele in apa si se fierb jumatate din timpul precizat pe ambalaj.Se scurg.Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga din nou.

Intre timp,se unge cu unt o forma termorezistenta.Intr-un castron mare se amesteca branza cu lapte si smantana,pana cand se obtine o compozitie omogena.Se adauga tonul,ceapa si ardeiul si se condimenteaza cu sare si piper.

Se pun pastele in sosul de ton,se amesteca si se toarna in tava.Se presara cu cascaval si se tin 25 de minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si legume