Paste cu ton si ciuperci

de - Andreea - in Paste, 20 Aug 2017 | 5594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste
  • 100 gr ciuperci in ulei
  • 1 catel usturoi
  • 160 gr ton in ulei masline
  • 200 ml suc de rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci:

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand, pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.

Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit. Punem ulei de masline si usturoiul curatat de coaja. Cand acesta a prins culoare, adaugam ciupercile scurse de uleiul din conserva si lasam la foc potrivit 2-3 minute.

Scurgem tonul de uleiul din conserva si il maruntim cu ajutorul unei furculite. Il adaugam apoi in tigaia cu ciuperci si lasam la calit pentru alte 2-3 minute, amestecand usor.

Adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust, putina apa si dam la foc mic sa fiarba. Cand sucul a ajuns la consistenta dorita, inchidem focul.

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu sos. Amestecam usor toate ingredientele.

Servim pastele calde cu busuioc verde si dupa preferinta, presarate cu parmezan.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta Carbonara (reteta dietetica)