O reţetă uşoară şi foarte gustoasă.
Pastele
Într-un vas punem 2,5 litri de apă cu 2 linguri de sare după care lăsăm până dă în clocot. După ce apa a dat în clocot adăugăm bulgăraşii de Tagliatelle şi lăsăm după cum scrie pe cutie (6 minute). *după terminarea celor 6 minute, scoatem Tagliatelle-le şi le punem într-o sită pentru a se scurge apa*
Sosul
În timpul în care apa fierbe, pe un fund de lemn, tocăm ceapa mărunt şi ardeiul gras, după care luăm o cratiţă adâncă şi turnăm puţin ulei de măsline ( puteţi folosi uleiul de măsline din cutia de ton) şi lăsăm să se încingă puţin după care punem ceapa şi ardeiul, lăsăm până acestea prind puţină culoare şi adăugăm sosul de roşii peste care vom pune sare,piper,oregano si busuiocul pe care-l vom toca (şi amestecăm, sosul îl vom lăsa circa 10 minute. După 8 minute adăugaţi tonul bucăţi.
Roşiile cherry
Vom lua o tigaie în care vom turna ulei de măsline (foarte puţin) din sticlă după care vom lăsa ca acesta să se închingă, dar nu foarte tare şi adăugăm roşiile cherry pe care le vom căli cu puţin usturoi dacă doriţi.