Paste de casa

de Ela68 in Paste, 14 Iun 2013 | 5447 vizualizari

 

Cu parere de rau, pozele facute acestor paste nu mi-au reusit. Dar va asigur ca este invers proportional cu gustul. Mi-am cumparat o masina speciala pentru paste acum vreo cinci ani si prima data cand am folosit-o a fost fara succes, aluatul mi-a iesit lipicios si abia am reusit sa-l trec printre fante.
Cum toata lumea lauda pastele facute in casa, mi-am luat inima in dinti si am mai facut o incercare. De data asta a fost un real succes. Cu siguranta le voi prepara mai des.
Aveam in casa gris de grau dur, macinat fin pe care l-am achizitionat de la Plafarul din Piata Amzei. Il cumparasem cu scopul de a-l folosi la o paine speciala, dar asa cum se intampla, nu e pentru cine se pregateste, este pentru cine se nimereste.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr faina 650 ( eu folosesc ungureasca )
  • 250 gr gris de grau macinat fin ( Semola di grano duro rimacinata )
  • 1 lingura de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Pentru ca nu am robot, m-am cam chinuit la framantat, coca fiind destul de tare.

Formam o bila pe care o invelim in folie transparenta si o lasam la odihnit la figider jumatate de ora.

Impartim aluatul in patru si intindem cu sucitorul fasii, pe care incepem sa le trecem succesiv prin masina de paste. Dupa ce  am trecut coca prin cea mai ingusta fanta, lasam la zvantat cu putina faina presarata, astfel incat taierea lor sa fie facila.

Cine nu poseda aceasta masina, poate rula foile si taia la dimensiunea dorita.
Se lasa doua zile la uscat, la loc racoros, acoperite cu foaie de hartie.

Se pot servi in diverse moduri, noua ne plac in special cu sos pesto. Multumesc Maya pentru reteta !

TIPS-URI

1

inainte sa taiem pastele ( prin masina sau manual ), foile se lasa cel putin 30 min la uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Xandrinne 1

15.06.2013, 13:00

Le-am trecut si eu la favorite. Sigur o sa le incerc.

Ela68 1

15.06.2013, 14:37

Panacris 1

02.11.2015, 10:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste homemade cu sos de rosii, busuioc si chiftelute de pui