Paste de casa, cu ou si urzici

de _Alina_ in Paste, 27 Feb 2014 | 4038 vizualizari

 

O combinatie inedita!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina de grau (+ extra pentru intins)
  • 200 g piure de urzici
  • 1 ou mare (L)
  • 1/4 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa, cu ou si urzici:

1. Punem faina pe blatul de lucru, facem o gaura in mijloc, punem oul, piureul de urzici si sarea si incepem sa framantam pana cand obtinem o bila compacta de aluat, iar acesta nu se mai lipeste de blatul de lucru.

2. Il lasam 30 de minutesa se odihneasca, acoperit cu un prosop.

3. Intindem aluatul cat putem de bine apoi il taiem fasii, sau il intindem, presaram faina pe el, rulam si taiem. Eu n-am aparat de facut paste asa ca am facut cu unul mai nonconformist :))  o rigla si un taietor de pizza.

4. Intindem pastele si le lasam la uscat pe un prosop de bumbac.

Eu n-am avut rabdare asa ca imediat ce le-am terminat le-am dat drumul in apa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa, cu ou si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval