Paste gratinate la cuptor

de mirela0911 in Paste, 25 Ian 2011 | 14760 vizualizari

 

Ceva rapid si delicios. La noi e "bataie" pentru crusta de deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 500g paste fainoase spirale
  • salam 300-400g (de care doriti)
  • cascaval ras
  • 700 ml bulion
  • 1 ceapa
  • sare, zahar, piper (dupa gust)
  • oregano, busuioc 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate la cuptor:

Se pun pastele la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce s-au fiert se strecoara, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei. Se adauga bulionul, se condimenteaza dupa gust (eu il fac dulce-acrisor, ceva gen ketchup) se lasa sa fiarba putin dupa care se ia de pe foc si se adauga oregano si busuioc.

Salamul il taiem cubulete. Intr-un vas de yena punem jumate din spirale, se presara salamul, se pune jumate din sos, se rade cascaval si se repeta operatiunea cu restul de ingrediente. Deasupra se rade cascaval din abundenta. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Se poate servi asa cum e sau se poate adauga si ketchup si cascaval ras (depinde fiecaruia cum ii place).

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si masline dar eu nu am avut de data asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle con sugo fresco di pomodoro