Pastiera napoletana

de Adele in Prajituri, 2 Apr 2015 | 7140 vizualizari

 

Sau pasca ,este specifica zonei de sud si preluata in restul Italiei .O sa ma straduiesc sa aduc reteta cat mai bine ;;) Reteta este facuta de catre sotul meu..nu pot sa-i fac cont incat nu stie romaneste :)) :-??

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat de baza:
  • 1 kg faina.
  • 200 gr untura sau unt.
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 1 varf de cutit de sare.
  • Umplutura:
  • 700 gr ricotta (se poate folosi si branza scoapta )
  • 300 gr grau + lapte pentru fiert.
  • 6 oua.
  • esenta de flori de portocale.
  • 200 gr zahar.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastiera napoletana:

Se prepara aluatul ca cel de tarta, amestecand faina cu sare si zahar, adaugam untura si treptat incorporand ouale unul cate unul, se framanta totul bine si se da la rece.

Pentru umplutura: se pune la fiert graul precopt in lapte si se fierbe pana devine cremos, dupa care intr-un vas se mixeaza ricotta cu zahar, oua si esenta pana se omogenizeaza bine, se incoporeaza si graul racit.

Se scoate aluatul de la frigider, se taie in 3 bucati, se intinde cate o foaie subtire, se aseaza in tava de tarta (procedam la fel cu toate cele 3 bucati de aluat, pentru fiecare portie) se pune compozitia incat sa ajunga pana la 2 cm de marginea tavii. Se decoreaza cu fasii de aluat, se da la cuptorul preincalzit la 200° pentru 25-30 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

Paste fericit!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastiera napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]